VILLKOR FÖR HYRESGÄSTER I VÅRA LÄGENHETER

 

 

 Lakan och handdukar finns i alla lägenheter och ingår i hyran.

 Priser visade på websidan är per natt. Normalt sett ändras inte priset beroende på antalet personer som bor i lägenhet, förutom då detta uttryckligen förklaras. Det går endast att bo maximalt de antal personer som lägenheten har kapacitet för.

 För att boka behöver du göra en förskottsbetalning på 50% av hela hyresbeloppet (moms inkluderat). Förskottsbetalningen kan göras antingen via spanskt bankkonto, svenskt bankgiro, eller norskt bankkonto eller med kreditkort (VISA, Mastercard, American Express. Beloppet är återbetalningsbart vid vissa avbokningar, se vidare nedan.

 Resterande av hyran betalas kontant eller med kreditkort vid ankomst. Det finns också en möjlighet att betala via svenskt bankgiro i SEK INNAN ankomsten.

 Vid ankomst ber vi om en deposition på 200 euros som säkerhet vid eventuell skada skedd i lägenheten under er vistelse. Depositionen lämnas enklast i form av kreditkortsuppgifter. Vi drar ingenting på kreditkortet utan behåller bara uppgifterna under gästens vistelse. (Det går också att lämna kontanter och summan betalas i så fall tillbaka vid avresan om allt är ok i lägenheten).

 Slutstädningen gör vi efter gästens vistelse, avgiften är 70 Eur. Dock förväntar vi oss att gästerna har tagit ut soporna och diskat upp efter sig innan avresan och att man lämnat lägenheten i ett gott skick. Gas, elektricitet och vattenförbrukning etc ingår i hyran.

 Nycklarna lämnas vid ankomst till lägenheten. Vi möter upp personligen, på avtal tid, enligt den ankomsttid som kunden själv uppgivit till oss. Vid förlust av nycklar under vistelsen, belastas man med 80 Euros som dras från depositionen eller lämnas kontant till oss.

 Normalt kan incheckning ske från 15.00, såvida vi inte bekräftar att man kan flytta in tidigare. Vid incheckning mellan kl. 21.00 och 24.00 tar vi en extra avgift på 30 Euros, vid ankomst efter midnatt blir extra avgiften 50 Eur. Avresan bör ske före 11.00, såvida vi inte bekräftat att det går bra med en senare utcheckning.

 Minsta hyrestiden är 3 dagar. Vid bokningar 7 dagar eller längre tillkommer en rabatt på 10%.

 Vid bokning betalas ett förskott på 50% av hela hyran. Beloppet återbetalas om om avbokning sker mer än 30 dagar före ankomst. Vid avbokning mindre än 30 dagar före ankomst, betalas ingenting tillbaka. Vid ankomst betalas den resterande hyran och en gång betald, är den inte återbetalningsbar.

 Om Avenida Tourist Homes SL av något skäl inte skulle ha möjlighet att uppfylla hyresavtalet och hyra ut den lägenhet som kunden betalat för, har kunden enligt den spanska konsumentlagen rätt till att antingen acceptera en annan lägenhet som alternativ eller avboka och hela förskottsbetalningen återbetalas, liksom även en kompensationsersättning på samma belopp som förskottet, oavsett antal dagar före ankomst.

 Sedan 1/11 2012 har Katalanska Myndigheterna bestämt att varje turist som kommer till Katalonien är skyldig att betala en TURISTSKATT. Tillkommer därför turistskatt på 3,30 Eur / person och dag upp till 7 dagar. Barn 16 år eller yngre betalar inte skatt. Turistskatten betalas vid ankomsten till lägenheten.